Fiskevatten i Ångermanälven

fiskare

Fina fiskevatten i Ångermanälven

Den över 46 mil långa Ångermanälven, som för övrigt är Sveriges tredje största älv, börjar flyta i södra Lappland och efter det fortsätter den genom Vilhelmina och Åsele in i Ångermanland och till slut ut i Bottenhavet strax norr om Härnösand. Längs med älven finns en rad härliga och natursköna fiskevatten i vilka en rad olika typer av fisk kan fångas.

Ett av de områden längs med Ångermanälven där man hittar mycket fisk är Ångermanälvens fiskekortsområde som är hela 65 km långt och sträcker sig från Volgsjön i Vilhelmina kommun ner till Åsele Kraftverk. Här fiskar man bland annat abborre, harr, öring, gädda, sik och lake. På grund av att den här delen av älven är relativt bred lämpar sig dessa vatten utmärkt för fiske med båt.

Är man intresserad av laxfiske i Ångermanälven är det till området nedströms efter Sollefteå kraftverk man ska bege sig, som för övrigt är en del av det så kallade Nipstadsfisket. Under senare år har laxen i just den här älven ökat betydligt. År 2011 fångades det här 300 laxar. Förra året hade det antalet ökat till över 700 laxar.

Utöver lax finns i området goda möjligheter att även fiska havsöring, öring, harr, sik, regnbåge, röding, abborre och gädda.