Västra Ångermanlands pärla – Junsele

I det vackra Ångermanland finns många pärlor att besöka och skåda. När det är sommar och grönt är det exempelvis många familjer landet över som har Ångermanland på hjärtat. Har man barn så är det spännande med lite djurskådning och äventyr. I västra Ångermanlads hörn ligger byn Junsele som erbjuder en vacker och rik djurpark. I anslutning till Junsele djurpark finns dessuto en mycket trevlig camping.

Alla sorters djur

I djurparken finner du alla sorters djur; björnar, vargar, kameler och till och med tigrar. Djurparken samarbetar med andra större större parker runtom varför möjligheten är stor för att utvidga antalet djurarter.

Boende

Drygt 200 meter från Junsele djurpar ligger Junsele Camping där du både kan bo bra och äta gott. Intill campingen finns dessutom äventyrsanläggningen Kåtabyn. På campingen finns 45 stugor med närmare 200 sovplatser. På campingområdet finns dessutom mini-golf, uthyrning av fritidsspel, livsmedelsbutik, lekparker samt grillplatser. Det går också att hyra cyklar och kanoter.

Fler roliga aktiviteter

Ungefär 400 meter bortåt ligger den fantastiska äventyrsanläggningen Wild West Adventure som erbjuder ett stort utbud till familjen med äventyr, boende eller konferenslokaler för företag. Här finns en tempererad 50 meters simbassäng; ett familjevänligt utomhusbad (Betarsjön); kanot- och cykelleder, inline- och rullskidbana; en joggingbana med eljus; sporthall med gym och bastu samt en golfrange. Dessutom kan du spela bowling samtidigt som du avnjuter en god middag med ett glas vin. På vintern är fjällaktiviteterna öppna. Tre nedfarter finns med barnbacke och släplift. Det går utmärkt att åka längdskidor och det finns också en backe för vinterlek och pulkaåkning.

Boka ett paket

Det finns ofta intressanta erbjuden att ta del av för barnfamiljen. Två vuxna med upp till tre barn (under 15 år) kan två få ta del av övernattningar; entrébiljetter till djurparken och badet samt fri minigolf och fria åkattraktioner för så lite som från 2 300 kronor. Detta gäller under sommartid mellan 21 juni till 14 augusti.