Fina jaktmarker i Ångermanland

Ångermanland är för många synonymt med vacker natur och givetvis förknippas det med den över 46 mil långa Ångermanälven, där man kan bedriva fiske då det finns gott om bland annat abborre, harr, öring, gädda, sik och lake. För många är detta ett paradis på jorden, en oas för avslappning och ett givet kort när det är dags att planera semestern.

För den som tycker om natur och jakt finns det mycket att välja på. Förutom fiske kan man bedriva småviltsjakt på till exempel hare och fågel, men även för den som vill skjuta större vilt finns även detta att tillgå. Hjortjakt började man med i Ångermanland hösten 2014 och man kan även skjuta rådjur samt älg.

För att se till att allt flyter på och att du får mest ut av din tid i den Ångermanländska naturen, kan det vara klokt att satsa en slant på bra utrustning. Allt ifrån fiskespö, bete, fiskelinor mm. finner du i den välsorterade jaktbutiken Jakto. Med inköp härifrån kan du verkligen maximera din upplevelse och förhoppningsvis fånga mer fisk.

Inför jakt på småvilt och större byten bör man vara beredd på det mesta. Dagarna i skogen blir långa och vädret kan variera. Läs om jakt i Sverige innan det är dags att ladda bössan. Förutom att man ska ha ett par riktigt sköna kängor, så investera även i en skön ryggsäck som passar dina ändamål och som inte prasslar, en kompass samt en karta över terrängen där du kommer att jaga och kanske en kaffetermos som håller värmen?

Om vädret skulle visa sig från sin sämsta sida med regn och rusk är det bra att investera i ett bra regnställ som är tillverkat av ett så kallat ”tyst” material. Mer ”bra att ha” saker kan vara en ficklampa, kniv, en liten och behändig kikare, en bra tändare, våtservetter…ja, listan kan göras lång. Och kom ihåg att de allra bästa råden får du från andra jägare!

shutterstock_287242493