Sport i Ångermanland

Sport har alltid haft en stor plats i Ångermanland och dess innevånare. Alla de klassiska svenska sporterna finns representerade och man kan hitta många utövare på alla håll och kanter.

Hockey

Hockeyn är utan tvekan en av de stora favoriterna i Ångermanland, mycket tack vara MODO Hockey och de många stora hockeystjärnor som börjat sin karriär där. Och Fjällräven Center är för tillfället den nionde största ishallen i Sverige.

Fotboll

Fotboll är också populärt landet över och Ångermanland är minsann inget undantag. Ångermanlands Fotbollsförbund administrerar  tre divisioner för herrar, tre för damer, en ungdomsserie och en reservlagsserie. Hela 65 klubbar i landskapet är affilierad med föreningen.

Orientering

Orientering är en annan populär sport i landskapet och tack vare den vackra och varierande naturen i höga kusten är det också väldigt spännande plats att orientera på. Örnsköldsvik var också platsen för förra årets upplaga av O-ringen.

Innebandy

Innebandy är en till av de stora svenska sporterna och Ångermanland har alltid haft ett öga på denna sport. För att inte tala om flera av de framgångsrika lag som har detta som sitt hemlandskap.