Gör ett besök i Örnsköldsvik

Om du gör något besök i landskapet Ångermanland så bör du göra ett besök i Örnsköldsvik, det är Ångermanlands största stad med nästan 33 000 innevånare 2017. Med Höga Kusten runt hörnet så är det många som besöker Örnsköldsvik sommar som vinter.

Övik är den förkortning som de flesta ortsbor använder sig av. Det handla förvisso mycket om hockey och Fjällräven Center är där många vallfärdar då det spelas hemmamatcher. Om du är på besök i staden och vill äta lunch i Övik så rekommenderas att ta sig till arenan. Här hittar du två restauranger. Restaurang Victory finns ett par våningar upp med bra vy över hockeyplanen och Guldbaren på entréplan. Båda serverar dagens lunch.

Det  finns det flera butiker och upplevelser som verkligen kan vara värda ett besök, Paradiset Bad Spa Wellnes är det äventyrsbad med härlig spaavdelning som många besöker när man är i Örnsköldsvik. Här kan man med enkelhet spendera en heldag om så önskas. I centrala staden så finns det ett antal gallerior med butiker för shopping. Mycket är centrerat till Storgatan som även är en gågata. Det finns naturligtvis butiker som ligger kring staden som också kan vara av intresse.

Örnsköldsvik är nog mest känd för sina hockeyspelare men också som industristad. Det finns ett antal stora företag och många mindre verksamheter som verkar i staden. Stora företag som BAE Systems Hägglunds, Metsä Board, Bosch Rexroth, Sanmina, Aditya Birla/Domsjö Fabriker och MacGregor Sweden bedriver sin verksamhet i staden eller i områden runt kring Örnsköldsvik. Oavsett vad som gör att ni besöker Örnsköldsvik så kommer ni att få uppleva något.