Se och uppleva i Ångermanland

Ångermanland är landskapet som ligger i mellersta Norrland och gränsar till de andra landskapen Medelpad, Jämtland och Lappland längst i norr. Bottenhavet ligger i öster om Ångermanland. De största städerna i Ångermanland är Härnösand, Sollefteå, Kramfors och Örnsköldsvik som ligger längst norrut i landskapet.

Det finns mycket att se och uppleva i detta landskap och det som är mest känt är Höga Kusten men också en massa hockeyspelare, främst från Örnsköldsvik. Den främsta av dom alla känner nog de flesta till Peter ”Foppa” Forsberg men det går längre tillbaka i tiden än Foppa. Redan i mitten på 70-talet så åkte legenden Anders Hedberg över till Winnipeg Jets för att avsluta sin karriär i New York Rangers 1985.

I Härnösand som är landskapets residensstad så finns idag mängder med sevärdheter som Hemsö Fästning och Murberget och det länsmuseum som finns där. Något som uppmärksammats på senare år är Hernö Gin. Denna dryck har prisats med mängder av priser de senaste åren och man kan även besöka destilleriet och få gå rundvandringar där vilket kanske intressera vissa av oss.