Upplev Ångermanlands vackra natur

Att Ångermanland med Höga Kusten hör till en av de platser i Sverige som har en fantastisk natur har nog ingen missat. Allt fler söker sig till Höga Kusten på sina semestrar och allt fler vill uppleva den storslagna naturen. Här finns både en vacker skärgård tillsammans med en fantastisk natur med många berg och dalar.

Skärgårdsliv

Vill man besöka Ångermanland måste man viga minst en dag åt skärgården. Höga Kustens skärgård är något utöver det vanliga och det finns många platser att besöka. De 2 populäraste platserna är Ulvön och Trysunda. Två vackra öar med gamla fiskeläge bevarade. Enklast att ta sig dit är att åka med någon av Höga Kustenbåtarna.

Vill man istället hålla sig på landbacken finns också några fina platser att besöka. Högbonden är ett gammalt vandrarhem beläget i en fyr. Miljön där är fantastiks med höga klippor och vågor som brusar.

Naturliv

Vill man istället se Ångermanlands inland och vackra natur finns det även här en hel del plaster att besöka. Är man intresserad av jakt har finns det mer läsning om det här. De djur man vanligtvis stöter på i skogarna är hjort, rådjur och älg. Även björn och räv finns.

Är det inte bara jakten man söker så finns det många fina vandringsleder genom Ångermanland som bjuder på det bästa att uppleva på platsen. Några populära vandringsleder är Arnäsleden, Höga kustenleden Världsarvsleden och Urskogsleden.