Övernattning i Ångermanland

Om man är på resande fot i Ångermanland så är valmöjligheterna gällande boende mycket stora. Oavsett om man rör sig i de centrala orterna eller är djupare i naturen så finns det bra lösningar att hitta.

Hotell

Om man vid sitt besök utgår från någon av regionens städer så finns det flertalet hotell att välja bland. I många av orterna, stora som små, så går det att hitta små lokala hotell och liknande verksamheter. Om man hellre vill spela på säkra kort så har även många av de stora kedjorna närvaro där. I Örnsköldsviks hamn finner vi till exempel Elite Plaza Hotel som med sina 14 våningar vackert överblickar viken och staden. Hotellet är ett av Elite hotels mest nybyggda och moderna och invigdes 2013. Du kan läsa mer om hotellet på kedjans hemsida: www.elite.se

Stugor och tält

För de som vill komma lite närmare naturen så finns det minst lika många alternativ. Vill man fortfarande ha tillgång till moderna förnödenheter så är någon av de campingplatser som finns ett perfekt alternativ. Där kan man hitta färdigställda campingplatser för tält, husvagnar eller husbilar. Inte sällan med el och tv-anslutning.  Om inte någon av dem passar så brukar det även finnas flertalet stugor att välja bland.

Vill man verkligen komma nära naturen så finns det dock bara ett riktigt val, att ta vara på allemansrätten och tälta i skogen. Om man väljer att gå denna vägen så är det viktigt att man är korrekt utrustad och känner till regler som gäller.

När det kommer till utrustning så är det alltid en balansgång mellan att ta med all utrustning man behöver och kan vilja ha för att vara bekväm samt tillräckligt lite utrustning så att man enkelt skall kunna transportera den. Ett tips kan vara att prata med en försäljare på fin närmaste friluftsbutik för att hitta var du själv vill placera dig på den skalan.

Regelmässigt så är den ovan nämnda allemansrätten mycket viktig att känna till. Den ger alla väldigt stora friheter när det kommer till att röra sig i skog och mark. Det ställer dock även vissa krav. Det är till exempel inte tillåtet att tälta hur länge som helst på samma plats, på vissa områden är det inte alls tillåtet att tälta. Alla platser du har befunnit dig på skall självklart även lämnas i ett lika bra skick som du hittade det i.