Vandra i Ångermanland

Ångermanland ligger inom Höga Kusten, därför finns det utmärka leder att gå för dig som älskar vildmarken och vandring. Vad behöver du ta med och vart ska du gå? Vi har svaren!

Höga Kusten-leden

Det är klart du ska vandra delar av Höga Kusten-leden när du vill upptäcka fantastisk natur och besöka ett världsarv. Det finns 2 olika stigar att ta inom Skule nationalpark som tar dig till olika delar av området. Två saker att se är Slåttdalsskrevan samt att gå till toppen av Skuleberget där du kan äta en våffla eller renklämma.

Hela leden är 129 kilometer lång och visar upp det finaste i landskapet. Leden är uppdelad i 13 etapper som du kan välja och vraka bland. På flera etapper hittar du grillplatser och gratis stugor att övernatta i (de går inte att boka i förhand).

Vad ska du ta med

Förutom den vanliga vandringsutrustningen som du hittar här, finns det andra smarta prylar som du kan ta med. Allting handlar inte bara om tält, sovsäck och bra kängor. Beroende på vad du vill ha ut av din vandring, kan några av dessa extrasaker följa med på resan:

  • Fingerhållare till mobilende passar alla telefoner och du har ett bra grepp om telefonen om du vill ta kort eller filma medan du går. Det är också ett säkrare sätt att hålla telefonen när det finns risk att tappa den i sjön eller nedför en klippavsats.
  • Flora- och faunaböcker – vill du leta efter skygga fåglar eller veta namnet på de vackra skogsblommorna kan du ta med en mindre uppslagsbok där du kan lära dig massor om den svenska naturen.
  • Power bank – extraladdningar till telefonen så du alltid kan ringa efter hjälp eller videochatta med kompisar för att visa vad de missar. Du kan också lyssna på ljudböcker eller titta på Netflix innan du somnar, för att inte känna dig alltför bortkopplad från civilisationen.